MOLEHAND Solutions

 
Print  
By Molnár Péter on 2009. 09. 19. 1:54

Valamire való RAID vezérlő rendelkezik cache-el. A cache használatának beállítása ezért fontos feladat.
 
Dióhéjban a lényeg, hogy BBU-val, vagy iBBU-val rendelező vezérlőkön beállítható az írási gyorsítótár, ezek nélkül viszont csak az olvasási cache-t használjuk. A beállítások és a paraméterek a következők:
 
BBU - (Backup Battery Unit): hagyományos akkumulátor, hogy áramkimaradás esetén a cache adatait még lehessen lemezre írni.
iBBU - (Inteligent BBU): Az előző intelligens, azaz töltésvezérlővel felszerelt verziója. Automatikusan tölti és kisüti az akkumulátor, hogy nevelje annak élettartamát, ráadásul az akku helyzetének megfelelően változtatja az írási cache típusát.
 
Write mode - Írási cache állapota
- Write through: a kész jelzést akkor küldi a vezérlő, ha az adat a lemezre került. Tehát az írás nem használja a cache-t.
- Write back: a kész jelzést akkor küldi a vezérlő, ha az adat a cache-be került. (Amennyiben már nincs hely több adatnak a cache-ben, akkor a lemezre.)
 
Read mode - Olvasási cache állapota
- No read ahead: nincs olvasási gyorsítótár. Ha lehet kerüljük.
- Read ahead: olvasáskor a kért adat környezete is bekerül a cache-be.
- Adaptive: az előző inteligensebb formája: akkor olvas előre, ha szekvenciális olvasást érzékel
 
Cache mode - Gyorsítótár működési módja
- Cached I/O: az adat először a cache-be kerül és utána továbbítodik. Lassabb működési mód, nem látom létjogosultságát.
- Direct I/O: az adat továbbítás közben kerül a cache-be. Preferált mód.
 
Disk cache mode - A lemezek saját gyorsítótárának engedélyezése vagy tiltása. A konfiguráció és a résztvevő lemezektől függő paraméter.

By Kiss Tamás on 2009. 09. 18. 19:00

A makró engedélyezésének menete sok siteon megtalálható, viszont ha ennek ellenére sem tudjuk engedélyezni, érdemes odafigyelni a következőkre:
 
 
Excel 2007, Macros, Encryption, and Antivirus Issues

If Excel 2007 is blocking macros due to problems with "encryption" and your antivirus software, and you're not seeing the "Enable this content" radio button as shown above in Step 9, you likely need to download the latest Service Pack for Office 2007. For me, the fix was installing Office Suite Service Pack 2, found here:

Office 2007 Service Pack 2

Microsoft has a bit of info on this issue on its Knowledge Base Article 927150.

Alternately, you can save the offending file in Excel 2003 format (.xls), and the macros should run properly — assuming you've made the Excel 2007 changes noted above in Steps 1 through 9, of course.

By Nagy Balázs on 2009. 09. 10. 19:57

64 bites PDF iFilter
 
Előnyök:
- Adobe ingyenesen használható
 
Hátrányok:
- Foxit otthoni kornyezetben ingyenes, szerverekhez fizetős

 

 

Discount offer

 I’ve already tried several providers. Currently all of our projects are placed at MOLEHAND, because they provide real services not only a piece of a computer. Any kind of new problem crops up, I can always count on a fast and expert reaction.