MOLEHAND Solutions - Nagyvállalati megoldások mindenkinek

 
Nyomtat  
By Halász István on 2013. 03. 27. 22:18

Ügyfél megvette a Win 8 upgrade-et, upgradeltük a gépét, de driver gondok miatt végül teljes reinstall mellett döntöttünk.
 
Ekkor a kapott emailben csak a megadott linkre kell bökni, és már közvetlenül töltődik is a Win8-Setup.exe. Futtatáskor elindul a telepítő fájlok letöltése, és amikor leértek, akkor lehet választani, hogy USB kulcsra szeretnénk tenni, vagy csináljon belőle ISO-t a program.
 
Amire figyelni kell: nem komplex telepítő töltődik le, hanem olyan architektúrához való telepítő töltődik le figyelmeztetés nélkül!, amelyről a letöltést indítottuk. Tehát ha 64 bites rendszert szeretnénk telepíteni, akkor az emailt (és benne a linket) egy 64 bites gépen nyissuk meg!
 
A Win 8 ISO-ból egyébként a Windows 7 USB/DVD download tool-lal tudunk bootolható USB kulcsot gyártani. (Mindent törölni fog a tool róla, mert újraformázza.)
Ha valaha bootolhatóvá tettük már az adat rudinkat, akkor nincs is szükség a download toolra, csak ellenőrizzük, hogy aktív-e a partíció, másoljuk fel az iso tartalmát és már telepíthetünk is.

By Molnár Péter on 2013. 03. 15. 15:32

Érdekes felfedezés:
 
AD objektumoknak létezik egy msDS-AdditionalDnsHostName nevű tulajdonsága, amivel felvehet további hostneveket.
 
Azért írok róla, mert a következő hibákat okozhatja:
- DC promo elhal
- Domainba léptetés hibára fut: The following system error occurred: No mapping between account names and security IDs was done.
- Előzetesen sem lehet létrehozni az objektmot: Windows cannot create the new computer object because the pre-windows 2000 computer name  is already in use
 
Rájönni nagyon nehéz, mert csak ADSIEdit és LDP-vel található meg, a sima keresések nem adják vissza (Pontosabban visszadják a fő objektumot, de ott nem látszik ez a paraméter)
 
Általában DC installnál találkozni vele.

 

Számítsa ki költségeit
  kalkulátorunkkal

tovább    

és nyerje meg
50 000 Ft értékű

ajándékunkat  

Akciós ajánlatunk

 Több szolgáltatót is volt szerencsém kipróbálni. Jelenleg minden projektünk a MOLEHAND-nél van elhelyezve, mert Ők nem csak egy szelet számítógépet adnak, hanem valódi szolgáltatást: Akármibe ütközök számíthatok a gyors és szakszerű reakcióra!