MOLEHAND Solutions - Nagyvállalati megoldások mindenkinek

 
Nyomtat  
Author: MOLEHAND Created: 2008. 09. 27. 0:33
SharePoint

By Nagy Balázs on 2009. 06. 26. 16:55

Stílusosan InfoPath segítségével is megoldható hogy egy listába elemeket vegyünk fel, vagy akár kérdezzünk le. Nagy előnye hogy InfoPath-en keresztül az egész egy dokumentumnak tűnik, nem kell a böngészőt se használni, nyomtatni is egyszerűbb.
 
Rövid tutorial itt:
 - Lépésről lépésre
 - Nagyvonalakban
 - List web service
- InfoPath web service data connection

By Nagy Balázs on 2009. 06. 08. 23:38

Ha sehol nincs használatban a törlendő tartalomtípus, akkor gond nélkül, de ha mégis akkor a következő hibaüzenetet kapjuk törlés esetén:
The content type is in use.
 
Röviden - tömören képek nélkül:
 
1) Szükség lesz a Sharepoint Explorer for WSS3.0 nevű programra (http://download.mondosoft.com/Ontolica/SharePointExplorer_V1_5_1_For_WSS3.zip)
 
2) Indítás után első lépésben keressük meg honnan fut az adott site Content Database fül - > (ID - DB neve - [SERVER]\SQLInstance )
 
3) Keressük meg a struktúrában a sharepoint szolgáltatást (url alapján) pl : http://intranet, vagy project esetén ha nem különül el http://intranet/project , és a táblázatbl másoljuk ki az ID értékét
 
4) Nyissuk meg a törlendő tartalomtípust a böngészőben (site settings -> galleries -> site content type -> ) és másoljuk ki a hivatkozását pl:
http://intranet/project/_layouts/ManageContentType.aspx? ctype=0x010700037B79D2DD41C24A8F55D82FC6B71FAC&Source=http%3A%2F% 2Fw2k3%2Dtyler%2Dvirt%2F%5Flayouts%2Fmngctype%2Easpx
A tartalom ID itt -> 0x010700037B79D2DD41C24A8F55D82FC6B71FAC
 
5) SQL management studioban miután csatlakoztunk az adatbázishoz, keressük meg a DB-t (pl: Sharepoint_Intranet ) és futassuk az alábbi query -t
[proc_ListContentTypeInUse] [SiteCollectionId], [ContentTypeId]
SiteCollection ID helyére írjuk az oldal ID -t így: 'D2F8C.......'
ContentTypeId pedig a 0x01070.....
 
Valahogy így kell kinéznie:
[proc_ListContentTypeInUse] 'D2.....', 0x010700037B79D2....
 
6) Az eredményben megkapjuk azoknak az oldalaknak a listáját, ahol a kérdéses elem még használatban van, lehet törölgetni ;)

By Molnár Péter on 2008. 07. 21. 11:38

Az alábbi linken lévő generátorral rendkívül egyszerűen készíthetünk 1db RSS olvasására alkalmas webpartot WSS-hez:
 
A SPS eleve tartalmaz RSS olvasót, és Sharepoint designerrel is készíthetünk ilyesmit.

By Nagy Balázs on 2008. 06. 03. 0:27

Minden sharepoint listában, legyen az dokumentumtár vagy task lista, van verziókezelés. A táblázat beállításainál ( settings - > document libary settings )  van egy olyan menüpont hogy versioning settings. Itt a következőket állítsuk be:
Require content approval for submitted items?   - YES
Create a version each time you edit a file in this document library?  -  Create major and minor (draft) versions
Who should see draft items in this document library? - Only users who can approve items (and the author of the item)
Require documents to be checked out before they can be edited?  - YES
 
Ha ezután új elem kerül a listára, létrejön belőle először egy 0.x verziószám, ha ezt publikáljuk 1.x lesz amit már jóvá lehet hagyni/elvetni. A többi felhasználó csak akkor fogja látni az elemet, ha jóvá lett hagyva, vagy Design jogosultsággal rendelkezik.
 
Fontos, csak az tudja jóváhagyni az elemeket, akinek Design joga van a listára, a Contrbute NEM.

By Simkó Benedek on 2007. 10. 11. 15:39

Gondolom már mindenkinek előjött, hogy ha egy passwd-öt bekér a Windows, hiába állítja be a remember password checkbox-ot, a legközelebbi alkalommal újra kéri a passwd-t.
A megoldás az, hogy a Windows szinte mindenhol (Outlook, Network places, stb.) az IE security beállításait veszi alapul. Az IE-ben a security fül alatt találhatóak a security zónák beállításai (IE: Tools/Internet Options/Security). Itt minden zónához tartozik egy beállítás, amit meg is lehet nézni: Custom Level. Ennek az alján (user authentication/logon/) alapértelmezés szerint ez van kiválasztva: "automatic logon only in Intranet zone". Tehát csak a local intranet zónában van automatikus beléptetés.
Tehát 2 lehetőségünk van:
(- Az előzőekben leírt automatic logon only in Intranet zone átállítása a megfelelő zónán - NEM AJÁNLOTT!)
- Az adott oldal felvétele a local intranet zónába. Lépések:
1. IE: Tools/Internet Options/Security
2. Local intranet zóna kiválasztása
3. Sites gombra kattintás
4. Advanced gombra kattintás
5. Cím beírása (http://...). Figyeljünk rá, hogy alul be lehet állítani, hogy csak https-es címeket fogadjon el és ez az alapértelmezett beállítás.
 
 

By Gömbös Attila on 2007. 09. 27. 17:24

Webpartként nem lehet beszúrni másik site-on levő listákat, de dataviewként be lehet őket rakni Sharepoint Designer segítségével:

Számítsa ki költségeit
  kalkulátorunkkal

tovább    

és nyerje meg
50 000 Ft értékű

ajándékunkat  

Akciós ajánlatunk

 Több szolgáltatót is volt szerencsém kipróbálni. Jelenleg minden projektünk a MOLEHAND-nél van elhelyezve, mert Ők nem csak egy szelet számítógépet adnak, hanem valódi szolgáltatást: Akármibe ütközök számíthatok a gyors és szakszerű reakcióra!