MOLEHAND Solutions - Nagyvállalati megoldások mindenkinek

 
Nyomtat  
Author: MOLEHAND Created: 2008. 09. 27. 0:33
SharePoint

By Nagy Balázs on 2009. 09. 10. 19:57

64 bites PDF iFilter
 
Előnyök:
- Adobe ingyenesen használható
 
Hátrányok:
- Foxit otthoni kornyezetben ingyenes, szerverekhez fizetős

By Nagy Balázs on 2009. 07. 03. 0:59

This is a checklist to follow if you are having problems with publishing InfoPath 2007 browser-enabled forms to Microsoft Office SharePoint Server 2007. A typical error message you receive in this case is

"This form template is browser-compatible, but it cannot be browser-enabled on the selected site"

... with an ugly yellow color. Here's what to check before you're going crazy:

  1. Install Microsoft Office Forms Server 2007 (independent product) on the SharePoint box if the Office server suite you use is lower than Enterprise (or if you are using Windows SharePoint Services 3.0). The Forms Services support is included in the Enterprise Office Server suite.
  2. After installed Forms Server, you'll have a InfoPath Forms Services section at the Application Management page. To go here, click on Start -> Administrative Tools -> SharePoint 3.0 Central Administration and choose the Application Management tab on the top of the page. Click on Configure InfoPath Forms Services in the InfoPath Forms Services section and check both "Allow users to browser-enable form templates" and "Render form templates that are browser-enabled by users" checkboxes, then OK this page
  3. Open your SharePoint site, click on Site Actions -> Site Settings, select Site collection features under Site Collection Administration and activate InfoPath Forms Services support
  4. Start designing your form with the InfoPath 2007 client. In InfoPath, click on Tools/Form Options, select the Compatibility category and check the "Design a form template that can be opened in a browser or InfoPath", then click OK. In the case if you miss this one and your form is browser-compatible, you get a warning message while publishing your form saying that "The server is running InfoPath Forms Services, but the compatibility settings for this form template is InfoPath only".
  5. Make sure that your form is browser-compatible. You can use the design checker task pane in the InfoPath 2007 client to perform this task.
  6. Publish your form onto a SharePoint 2007 library. In the wizard, at step 3, check the "Enable this form to be filled out by using a browser" checkbox and finish publishing.
  7. At the end of the publishing wizard, select "Open this document library" and click on Close. This will open the document library in the browser. Click on Settings/Form Library Settings, then click on Advanced Settings and select the "Display as a Web page" option in the Browser-enabled Documents category. If you don't choose this option, the form will be opened in InfoPath if it's installed on the client. Otherwise, it's going to be opened in the browser.

*Megjegyzések :

Site Collection Administration oszlop melyben a site collection features is található, csak akkor érhető el, ha elsődeges vagy másodlagos site collection adminok vagyunk. Ennek beállítása: Central Admin -> Application management -> site collection administrators

Site Collection Features listában ha MOSS-ból az enterprise verzió fut, akkor nem fog szerepelni az InfoPath Form Services support szolgáltatás amit aktiválni lehetne, mivel ezt ebben az esetben ezt az Office SharePoint Server Enterprise Site Collection features tartalmazza ( Features such as the business data catalog, forms services, and Excel Services, included in the Office SharePoint Server Enterprise License)

 

By Nagy Balázs on 2009. 06. 26. 16:55

Stílusosan InfoPath segítségével is megoldható hogy egy listába elemeket vegyünk fel, vagy akár kérdezzünk le. Nagy előnye hogy InfoPath-en keresztül az egész egy dokumentumnak tűnik, nem kell a böngészőt se használni, nyomtatni is egyszerűbb.
 
Rövid tutorial itt:
 - Lépésről lépésre
 - Nagyvonalakban
 - List web service
- InfoPath web service data connection

By Nagy Balázs on 2009. 06. 08. 23:38

Ha sehol nincs használatban a törlendő tartalomtípus, akkor gond nélkül, de ha mégis akkor a következő hibaüzenetet kapjuk törlés esetén:
The content type is in use.
 
Röviden - tömören képek nélkül:
 
1) Szükség lesz a Sharepoint Explorer for WSS3.0 nevű programra (http://download.mondosoft.com/Ontolica/SharePointExplorer_V1_5_1_For_WSS3.zip)
 
2) Indítás után első lépésben keressük meg honnan fut az adott site Content Database fül - > (ID - DB neve - [SERVER]\SQLInstance )
 
3) Keressük meg a struktúrában a sharepoint szolgáltatást (url alapján) pl : http://intranet, vagy project esetén ha nem különül el http://intranet/project , és a táblázatbl másoljuk ki az ID értékét
 
4) Nyissuk meg a törlendő tartalomtípust a böngészőben (site settings -> galleries -> site content type -> ) és másoljuk ki a hivatkozását pl:
http://intranet/project/_layouts/ManageContentType.aspx? ctype=0x010700037B79D2DD41C24A8F55D82FC6B71FAC&Source=http%3A%2F% 2Fw2k3%2Dtyler%2Dvirt%2F%5Flayouts%2Fmngctype%2Easpx
A tartalom ID itt -> 0x010700037B79D2DD41C24A8F55D82FC6B71FAC
 
5) SQL management studioban miután csatlakoztunk az adatbázishoz, keressük meg a DB-t (pl: Sharepoint_Intranet ) és futassuk az alábbi query -t
[proc_ListContentTypeInUse] [SiteCollectionId], [ContentTypeId]
SiteCollection ID helyére írjuk az oldal ID -t így: 'D2F8C.......'
ContentTypeId pedig a 0x01070.....
 
Valahogy így kell kinéznie:
[proc_ListContentTypeInUse] 'D2.....', 0x010700037B79D2....
 
6) Az eredményben megkapjuk azoknak az oldalaknak a listáját, ahol a kérdéses elem még használatban van, lehet törölgetni ;)

By Molnár Péter on 2008. 07. 21. 11:38

Az alábbi linken lévő generátorral rendkívül egyszerűen készíthetünk 1db RSS olvasására alkalmas webpartot WSS-hez:
 
A SPS eleve tartalmaz RSS olvasót, és Sharepoint designerrel is készíthetünk ilyesmit.

By Nagy Balázs on 2008. 06. 03. 0:27

Minden sharepoint listában, legyen az dokumentumtár vagy task lista, van verziókezelés. A táblázat beállításainál ( settings - > document libary settings )  van egy olyan menüpont hogy versioning settings. Itt a következőket állítsuk be:
Require content approval for submitted items?   - YES
Create a version each time you edit a file in this document library?  -  Create major and minor (draft) versions
Who should see draft items in this document library? - Only users who can approve items (and the author of the item)
Require documents to be checked out before they can be edited?  - YES
 
Ha ezután új elem kerül a listára, létrejön belőle először egy 0.x verziószám, ha ezt publikáljuk 1.x lesz amit már jóvá lehet hagyni/elvetni. A többi felhasználó csak akkor fogja látni az elemet, ha jóvá lett hagyva, vagy Design jogosultsággal rendelkezik.
 
Fontos, csak az tudja jóváhagyni az elemeket, akinek Design joga van a listára, a Contrbute NEM.

By Simkó Benedek on 2007. 10. 11. 15:39

Gondolom már mindenkinek előjött, hogy ha egy passwd-öt bekér a Windows, hiába állítja be a remember password checkbox-ot, a legközelebbi alkalommal újra kéri a passwd-t.
A megoldás az, hogy a Windows szinte mindenhol (Outlook, Network places, stb.) az IE security beállításait veszi alapul. Az IE-ben a security fül alatt találhatóak a security zónák beállításai (IE: Tools/Internet Options/Security). Itt minden zónához tartozik egy beállítás, amit meg is lehet nézni: Custom Level. Ennek az alján (user authentication/logon/) alapértelmezés szerint ez van kiválasztva: "automatic logon only in Intranet zone". Tehát csak a local intranet zónában van automatikus beléptetés.
Tehát 2 lehetőségünk van:
(- Az előzőekben leírt automatic logon only in Intranet zone átállítása a megfelelő zónán - NEM AJÁNLOTT!)
- Az adott oldal felvétele a local intranet zónába. Lépések:
1. IE: Tools/Internet Options/Security
2. Local intranet zóna kiválasztása
3. Sites gombra kattintás
4. Advanced gombra kattintás
5. Cím beírása (http://...). Figyeljünk rá, hogy alul be lehet állítani, hogy csak https-es címeket fogadjon el és ez az alapértelmezett beállítás.
 
 

By Gömbös Attila on 2007. 09. 27. 17:24

Webpartként nem lehet beszúrni másik site-on levő listákat, de dataviewként be lehet őket rakni Sharepoint Designer segítségével:

Számítsa ki költségeit
  kalkulátorunkkal

tovább    

és nyerje meg
50 000 Ft értékű

ajándékunkat  

Akciós ajánlatunk

 Több szolgáltatót is volt szerencsém kipróbálni. Jelenleg minden projektünk a MOLEHAND-nél van elhelyezve, mert Ők nem csak egy szelet számítógépet adnak, hanem valódi szolgáltatást: Akármibe ütközök számíthatok a gyors és szakszerű reakcióra!