MOLEHAND Solutions

 
jan. 8

Written by: MOLEHAND
2013. 01. 08. 13:54

Nagyvállalati környezetben előforul, hogy a felhasználók profil méretét, pontosabban a profiljában található adatok méretét korlátozzák.

Bosszantó lehet, hogy az összes felhasználó a gépen állandóan mindent letölt az internetről, majd, hogy folyton kevés a hely a merevlemezen.

A Windows-ban egyszerűen megoldható, hogy a gép felhasználói egy előre megadott lemezméretnél ne használhassanak többet (csak azokban a verziókban, melyben a Csoportházirend-szerkesztő elérhető).

Futtassuk az alábbi parancsot: gpedit.msc

Felhasználó konfigurációja (User Configuration) » Felügyeleti sablonok (Administrative Templates) » Rendszer (System) » Felhasználói profilok (User Profiles)

A jobb oldalon kattintsunk duplán a Profilméret korlátozása (Limit profile size) szövegre, és a megnyíló ablakban az Engedélyezés pontot választva korlátozhatjuk a felhasználók lemezhasználatát.

Engedélyezés után a következő beállítások adhatóak meg:

Egyéni üzenet: a lemezhasználat túllépése esetén az ide beírt szöveg jelenik meg a felhasználóknak a figyelmeztető ablakban

Maximális profilméret: a lemezhasználat maximális mérete

Beállításjegyzék-fájlok megjelenítése a fájlok listájában: ha pipát teszünk a jelölőnégyzetbe, akkor a regisztrációs adatbázis fájljai is beleszámítanak a profil méretébe

Felhasználó értesítése a profil tárolókapacitásának túllépése esetén: megjelenjen-e figyelmeztető ablak az első pontban megadott szöveggel, hogy túllépte a keretet

Felhasználó emlékeztetése X percenként: milyen időközönként jelenjen meg a figyelmeztető ablak

Tags:

Your name:
Title:
Comment:
Security Code
Enter the code shown above in the box below
Add Comment    Cancel  
 

 

Discount offer

 I’ve already tried several providers. Currently all of our projects are placed at MOLEHAND, because they provide real services not only a piece of a computer. Any kind of new problem crops up, I can always count on a fast and expert reaction.