MOLEHAND Solutions - Nagyvállalati megoldások mindenkinek

 
jan. 8

Written by: MOLEHAND
2013. 01. 08. 13:54

Nagyvállalati környezetben előforul, hogy a felhasználók profil méretét, pontosabban a profiljában található adatok méretét korlátozzák.

Bosszantó lehet, hogy az összes felhasználó a gépen állandóan mindent letölt az internetről, majd, hogy folyton kevés a hely a merevlemezen.

A Windows-ban egyszerűen megoldható, hogy a gép felhasználói egy előre megadott lemezméretnél ne használhassanak többet (csak azokban a verziókban, melyben a Csoportházirend-szerkesztő elérhető).

Futtassuk az alábbi parancsot: gpedit.msc

Felhasználó konfigurációja (User Configuration) » Felügyeleti sablonok (Administrative Templates) » Rendszer (System) » Felhasználói profilok (User Profiles)

A jobb oldalon kattintsunk duplán a Profilméret korlátozása (Limit profile size) szövegre, és a megnyíló ablakban az Engedélyezés pontot választva korlátozhatjuk a felhasználók lemezhasználatát.

Engedélyezés után a következő beállítások adhatóak meg:

Egyéni üzenet: a lemezhasználat túllépése esetén az ide beírt szöveg jelenik meg a felhasználóknak a figyelmeztető ablakban

Maximális profilméret: a lemezhasználat maximális mérete

Beállításjegyzék-fájlok megjelenítése a fájlok listájában: ha pipát teszünk a jelölőnégyzetbe, akkor a regisztrációs adatbázis fájljai is beleszámítanak a profil méretébe

Felhasználó értesítése a profil tárolókapacitásának túllépése esetén: megjelenjen-e figyelmeztető ablak az első pontban megadott szöveggel, hogy túllépte a keretet

Felhasználó emlékeztetése X percenként: milyen időközönként jelenjen meg a figyelmeztető ablak

Tags:

Your name:
Title:
Comment:
Security Code
Enter the code shown above in the box below
Add Comment    Mégsem  
 

Számítsa ki költségeit
  kalkulátorunkkal

tovább    

és nyerje meg
50 000 Ft értékű

ajándékunkat  

Akciós ajánlatunk

 Több szolgáltatót is volt szerencsém kipróbálni. Jelenleg minden projektünk a MOLEHAND-nél van elhelyezve, mert Ők nem csak egy szelet számítógépet adnak, hanem valódi szolgáltatást: Akármibe ütközök számíthatok a gyors és szakszerű reakcióra!