MOLEHAND Solutions

 
szept. 13

Written by: MOLEHAND
2014. 09. 13. 18:17

RDP kapcsolatot próbáltam létesíteni egy géppel, de fél perc után leszakadtam, és vissza se sikerült lépnem.
Kiderült, hogy UTP-n és WiFi-n is kapcsolódva volt a gép, a reverse rekord a WiFi-s IP-re mutatott, és természetesen a WiFi-s net "megbízhatósága" okozta a problémát.
A megoldást a probléma ellenkezőjére megoldást kereső Asteriksznél találtam meg:
 
"... A frissítés után következett az ellenőrzés, amelynek során a gép felhasználója arra panaszkodott, hogy újraindítás után minden alkalommal kézi módon kell csatlakozzon a vezeték nélküli hálózathoz, annak ellenére, hogy jó a jelszó, sőt, bepipálta az automatikus csatlakozást is. Utánajárva a problémának, kiderült, hogy a hordozható eszköznek mindkét hálózati csatolóját használta: a vezetékes és a vezeték nélkülit is – egyszerre.
 
A megoldáshoz szükséges tudni, hogy a Windows 8 esetén van egy beállítás, amely alapértelmezetten megakadályozza, hogy egyszerre több kapcsolatot létesítsünk akár a tartománnyal, akár az internet felé. Amennyiben tehát a vezetékes kapcsolat csatlakozott állapotban van, a wifi már nem csatlakozik (már felépült állapotban bontja a wifi-kapcsolatot), általában az előbbi ugyanis nagyobb áteresztő-képességű. Természetesen kézzel felül lehet bírálni ezt az elképzelést – ezért működött a kézi csatlakozás.
 
Előbbi ismeretében már „csak” engedélyezni kell az egyidejű kapcsolatokat (az alapértelmezett tiltás tiltásával), s máris vidám mosolyt látunk a felhasználó arcán. Ezt vagy házirendben (akár helyi, akár csoport-) tudjuk megoldani:
 
Computer / Admin templates / Network / Windows Connection Manager / Minimize the number of simultaneous connections…
 
vagy registry-beállítással tudjuk szabályozni:
HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows\WcmSvc\GroupPolicy kulcs alatt !fMinimizeConnections duplaszó létrehozással."
 
Tehát az RDP-s problémám Win 8 alatt (alapbeállítás esetén) nem jött volna elő.

Tags:

Your name:
Title:
Comment:
Security Code
Enter the code shown above in the box below
Add Comment    Cancel  
 

 

Discount offer

 I’ve already tried several providers. Currently all of our projects are placed at MOLEHAND, because they provide real services not only a piece of a computer. Any kind of new problem crops up, I can always count on a fast and expert reaction.