MOLEHAND Solutions

Opportunities in Green IT
Print  

 

Az informatika szükségszerűen energia felhasználással jár, az mégsem közömbös, hogy milyen mértékben. A környezetvédelem fontos szerepet kap minden felelős vállalkozás életében, ma már nem csupán elvek, hanem gazdasági érdek is a figyelem középpontjába állítja.

Sok múlik a tudatos cégvezetőkön

A legtöbb cégvezető soha nem szembesül azzal, hogy mennyi energiát fogyasztanak a munkára használt számítógépek, így azzal végképp nincs tisztában, hogy ebből mennyit lehetne megtakarítani. Pedig észrevétlenül is súlyos összegeket bukhat, aki az IT eszközök beszerzésénél nem veszi figyelembe az energiafogyasztást vagy nem követeli meg számítógépek energiafogyasztását csökkentő módszerek alkalmazását.

Miért éri meg a zöld IT?

A gondos tervezéssel egyszerre csökkenthető a környezet terhelése és növelhető az informatikai befektetések megtérülése. Az alacsony fogyasztású eszközök, az erőforrások összevonása, vagy a terhelés szerint változó fogyasztás olyan egyszerű megoldások, amit már a kisebb cégek is megengedhetnek, de inkább megkövetelhetnek.

Lehet-e olcsó, ami nem zöld?

Kevesen tudják, hogy egyetlen folyamatosan üzemelő számítógép éves energiafogyasztása több, mint 100 000 Ft. A sok számítógépből álló, komplex informatikai rendszerek szakszerű üzemeltetésével éves szinten akár milliós nagyságrendű megtakarítás is elérhető.

 

Discount offer

 After several cooperations, I can easily say, that if MOLEHAND takes part in anything as an integrator or as an expert, then there is no way that any technical or quality problem can occur.