Rendszerüzemeltetés

Rendszerüzemeltetés

Kis és közepes vállalatoknál gyakran jelentkező probléma a cég számítógépes infrastruktúrájának karbantartása, fejlesztése valamint az alkalmazottaknál felmerülő informatikai jellegű problémák megoldása. Az 1-2 rendszergazdából álló helyi alkalmazottak két problémát vetnek fel. Egyrészről a rendszer üzemeltetésének holtidejében nem végeznek hasznos munkát. A másik ennél súlyosabb és gyakori probléma a rendszergazdák tudásában és tapasztaltságában fellépő hiányosság. Ez az oka annak, hogy a vállalatok nem optimálisan használják ki az informatikai erőforrásaikat, illetve nem szereznek tudomást olyan – főleg nagyvállalatoknál alkalmazott- informatikai eljárásokról, rendszerekről, amelyek nagyban megkönnyítenék a cég életét, vagy fokoznák annak hatékonyságát. Sőt, a cég informatika rendszerének biztonsága sem garantált ilyen esetekben (adatvesztés, betörések, adatlopás).

Cégünk többszintű üzemeltetési rendszere megoldást kínál ezen problémákra. A MOLEHAND Kft. kétszintű mérnökcsapattal áll az ügyfelek rendelkezésére. Az első szinten tapasztalt kollégáink a legtöbb felmerülő problémára megtalálják a megoldást. Abban az esetben, ha a probléma megoldása nem sikerül, továbbítják azt a második, magasan kvalifikált, nagyvállalati tapasztalattal rendelkező mérnökgárda felé, akik minden esetben megoldást nyújtanak a problémára.

Adott szolgáltatás megrendelésekor második szintű mérnökök mérik fel és auditálják az ügyfeleink rendszerét. Ezután rendszeresen ellenőrzik az első szintű mérnökök által elvégzett feladatokat vállalatunk ügyfélkezelési rendszerében, megelőzve az esetleges hibás megoldásokból fakadó problémákat.

Ügyfeleink három konstrukció közül választhatnak: kihelyezett, átalánydíjas, vagy igény esetén fellépő szolgáltatások. A “kihelyezett” esetben mérnökeink helyben segítenek a feladatok elvégzésében. Önállóan, vagy az ügyfél kollégáit segítve. Ez a megoldás nyújtja a legmagasabb szintű szolgáltatást, nagyobb rendszerekhez ajánlott. Átalánydíjas megrendeléskor Ön egy a megrendeléskor rögzített értékhatárig veheti igénybe mérnökeink szolgáltatásait helyben, vagy telefonon keresztül. Természetesen lehetséges az értékhatár átlépése. Az igény esetén fellépő megrendelést Önt bármikor igénybe veheti helyben, vagy telefonon keresztül, ennek költségeit adott időszak végén összesítve számlázzuk.

Minden esetben magasan képzett ún. architekt-ek támogatják a mérnökök munkáit, így Ön mindig a legjobb és leggyorsabb megoldást kapja!

Szerverüzemeltetés

Vállalatunk a komplett infrastruktúra üzemeltetés mellett kiszolgálók üzemeltetését is vállalja. Elsősorban Microsoft-alapú és vegyes rendszerek, valamint alkalmazá- sok üzemeltetését vállaljuk. Az árak egyedi megbeszélés alapján kerülnek megállapításra.